5 Months in Dublin Has Come to an End.

Tjena alla!
Detta är mitt sista inlägg på denna bloggen. Nu är det tillbaka till verkligheten igen. Ex jobb efter nyår och omtentor och förhoppningsvis en designkurs innan. Ser fram emot att träffa familjen och vänner igen, och så klart Sofia. 3 månader med henne innan hon åker till Monaco i typ 4 månader. Har haft riktigt ball i Dublin, men alltid varit inställd på att var här 5 månader så det känns som att det är nog nu. Ska bli skönt att komma hem.  

Nils Dublin 03

nils palestina

Många magiska pubkvällar, dyngblöta utgångar eller ruggigt balla hemmafester. Mycket bio, mycket fotboll, Gaelisk fotboll och rygby. Mycket jobb, och mycket dötid på jobbet framför datorn. Mycket regn, och väldigt lite sol. Ingen sommar alls faktiskt, alla är så vita här att folk tyckte jag fått färg när jag var hemma över en helg, och då är inte jag grabben som blir brun lätt. Mycket DART (halvtimme till, och halvtimme från jobbet) där jag läst mycket böcker och Irländska Metro. Happy Days när Sofia och Sara, eller föräldrarna hälsade på. Synd att inga polare lyckades lösa att komma över men vi får väl ta en weekend i Dublin nångång så jag får visa staden

nils pub 

galway jaeger

Jag har som bekant skaffat några nya vänner här under min vistelse, och man skulle kunna dela in dom i tre läger. Jobbvännerna, grannarna och de svenska vännerna.
Jobbvännerna, eller de irländska vännerna, är främst Aidan, Daithi och Sheena. Aidan hade jag några sjukt balla utgångar med och några riktigt roliga hemmafester med hans ruggigt trevliga och balla grabbgäng. Daithi pratade jag mest med på löningspubrunor och hade en sjukt vild och ball helg hemma hos honom i Dun Laoghaire. Sheena var väl hon jag pratade med mest på jobbet och hade också några balla utgångar med henna, den bästa som började med förfest hemma hos henne. Sjukt trevliga irländare och förhoppningsvis ser jag några igen, om jag kommer tillbaka för en helg, eller om dom kommer till Sverige.

daithi

interns

wills gaff 2

nils 100

Grannarna, var först och främst fransmannen Camille, men även polskan Monika. Många kvällar med öl framför TVn i Camilles rum och många pubrundor med antingen Camille eller båda två. Trevliga människor. Camille ska förresten jobba i Val Thorens i vinter så han kanske jag ser igen om (när) jag hälsar på Sara där i vinter. 

Camille 1

De svenska vännerna var Daniel och Kärstin. Gick ut på krogen och festade med båda och hade riktigt ball men mest var det att sitta på puben och snacka på vardagarna med Kärstin och att gå på puben och kolla på sport och sen bio, Daniel. De två var ju helt klart lättast att bli vänner med, kanske för att det inte var nån som helst språkförbistring. Nu är ju inte jag direkt dålig på engelska, men man förlorar ändå lite lite när man inte talar sitt modersmål. Vet inte hur länge de stannar i Irland, (Daniel snackade om att eventuellt flytta till Luxemburg om ett halvår) men iallafall Daniel har sagt att om (när) han flyttar tillbaka till Sverige så bosätter han sig i Göteborg, så han lär jag ju se igen.

karstin

daniel nils 

Nästan allt har varit roligt, men det absolut roligaste tror jag har varit att löra sig den irländska kulturen. Den skiljer sig ganska mycket från Sverige. Visst är vi väldigt lika i mångt och mycket eftersom vi båda är nordeuropeer men det är en mängd småsaker som gör att länderna skiljer sig väldigt mycket åt. Sen så ska man ju inte glömma att Irland var typ ett U-land för 20 år sen och att dom blev ett erkänt land för typ 50 år sen, så det spelar ju såklart stor roll också, hehe. Har haft sjukt kul, men som sagt det ska bli skönt att komam hem. Sverige är ju faktiskt i grund och botten världens bästa land.

Tjena. Vi ses! Simma lugnt!

Etiketter: , , ,

Ett svar to “5 Months in Dublin Has Come to an End.”

  1. Anonym Says:

    fagget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: