Tourism Extravaganza.

Tja!
I torsdags träffade jag Kärstin för en öl eller två, eller tre, på Foggy Dew. Vi drack och pratade om allt och ingenting och sen gick vi hem. En kul kväll och jag blev otippat nog aningen överförfriskad. Av Kärstins hicka att döma tror jag att hon blev det med. Men kul. Tog med mig kameran för ovanlighetens skull så ni får nu se hur denna Kärstin ser ut i verkliga livet.

karstin

I Fredags landade min Mor och Far i Dublin och detta blev startskottet för en helg i turismens anda. Jag har egentligen inte gjort nån sightseeing i Dublin över huvud taget innan, bortsett från några rundor på stan med flickvännen på besök, så denna helgen behövdes för att göra min Irlandsvistelse komplett. Vi besökte Guinessmuseum, Trinity College, Dublin Castle, Dublins äldsta pub, Dublins minsta pub, Dublins bästa pub, Dublins mest kända pub och Dublins högst belägna pub. Faktum är att det var Irlands högst belägna pub, Johnny Fox’s, belägen en halvtimmas taxiresa från city, och det var där vi åt middag på söndagen. Mycket av Dublins sevärdheter är pubar och sightseeing blir så mycket roligare om man måste ta en pint vid varje stop.

johnny fox

nils far o mor

På fredagen gick vi omkring på stan, kollade på Temple Bar och åt sen middag på en trendig fransk restaurang som heter Bleu Bistro Moderne. Mycket bra. Lördagen var turistbuss och publunch på en av Dublins mest kända pubar. Indisk mat till middag. Note to myself: boka alltid bord om du ska äta på restaurang en helg i Dublin. Det regnade på söndagsmorgonen, ösregnade, men klarnade sen upp på eftermiddagen, i klassiskt Dublinmanér och blev strålande sol. Lunch i absolut världsklass på Restaurant Eden i Temple Bar. Middag, som nämnt ovan, på en genuin traditionell irländsk pub.

mor

far

Riktigt bra helg med relativt bra väder och god mat. Gjorde inte av med så mycket pengar heller (inga) så denna månaden så kanske lönen räcker hela vägen. Vi får hoppas på det. Det brukar vara helgerna som är dyrast. Späckat schema framför mig med 50års fest för Ericsson på Irland och hejdå utgång med Camille på agendan. Kan hända blir jag bjuden på en hemmafest också. Det märker ni i mitt nästa inlägg. Som inte kommer om en vecka, utan tidigare. Ha det bra tills dess, och till alla er som saknar mig (mor, far, sofia och max en till typ) så kan jag trösta er med att jag kommer hem om 4 veckor. Måndagen den 29e Oktober är detta äventyret slut.

Slán.

Etiketter: ,

Ett svar to “Tourism Extravaganza.”

  1. Sofia Says:

    då längtar jag till den 29 oktober!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: