There’s a Party at Will’s Gaff, and Im Invited.

Hej.
Bra helg bakom mig. Min polare på jobbet, Aidan, har haft fel telefonnummer till mig sen jag kom hit. Detta har resulterat i, bland annat, att jag missade gratis inträde på en festival för nån månad sen. I Torsdags textade jag således mitt korrekta nummer till honom och det gav utdelning direkt. Rugby är i särklass Irlands största sport. Eller det är väldigt uppdelat i klass och geografi. GAA, Gaeliska sporter (hurling och Gaelic football), är mest populära i mitten av Irland såsom Limerick och Cork, och också mest populärt bland arbetarklassen. Här på Ericsson jobbar det förstås mest medel- och överklass från runt omkring Dublin vilket gör att Rugby är den sporten som främst följs, följt av Premier League.

Hursomhelst spelade Irland mot Frankrike i Fredags, och detta var så att säga lite av en big deal. Irland har spelat hur dåligt som helst hela World Cup, så jag tror att alla utom irländarna fattade att dom skulle förlora, men ändå. Jag gick till en Australiensisk pub, i min del av stan, för att se matchen. Stället var fyllt till bristningsgränsen. Om puben tar in 500 så var det lätt 800 personer där inne. Uppskattningsvis 40% och kanske 58% irländare och så några flick- eller pojkvänner och vänner (typ jag). Det sjöngs Aller Les Bleus och hejaramsor och nationalsånger (Det irländska laget sjunger inte Irlands nationalsång, utan en rätt nyskriven låt som innefattar Irland och Nordirland ”Irelands Call”), men fransmännen tog överhanden på slutet när vinsten var given. Ruggigt bra tryck och efter matchen stog fransmännen och skrek i megafoner och sjöng La Marseillaise. Kul.

Efter matchen ringde Aidan och frågade om jag ville hänga med ut. Sagt och gjort, jag och Camille gick hem och drack några öl och mötte sen Aidan och hans polare på en klubb som heter Rouge. Rouge spelade lite elektro men var rätt folktom, dessutom ringde Daithi under kvällen och ville träffas. Så jag och Camille gick hemåt runt 01. Förbi puben där Daithi var ute, men Camille kom inte in. Vakterna trodde han var för full (vilket han verkligen inte var), och vägrade ändra sig när jag vänligt förklarade ”He’s not drunk, he’s french”. Idioter. Så vi gick hemåt, tog en öl på hårdrocksbaren och sen hem.

Nu ska man komma ihåg att jag fortfarande var lite sjuk så dagen efter sov jag till kvart över 5. 14 timmar i runda slängar. Det roliga här är att lördagen tydligen var en av de finaste dagarna på hela sommaren. Missade det, haha. Jag gick upp och tog ett bord för 1 på en restaurang, och förberedde mig för en stillsam hemmakväll. Då ringer Aidan och frågar om jag ”is up for going on a piss tonight?”. Jag var självklart på, och även om jag inte var assugen så går det ändå inte att säga nej när man är här så kort tid och behöver polare, så jag tänkte inte ens tanken. Inställningen är att detta är 5 månaders semester, det gör det mycket lättare att ha så roligt man kan. Iallafall, hem till en enmannaförfest och sen ut på stan.

Träffade Aidan och hans 12-13 vänner på en restaurang precis när dom ätit klart och gick sen till närmaste puben Rush (se tidigare bloginlägg). Mixad umgängeskrets och alla i 24-25års åldern, alla sjukt roliga (som det sig bör i Irland) och trevliga. Good buzzers, helt enkelt. Aidan presenterade mig för alla som ”This is Nils, we work together. He has had a top-20 hit in Sweden”. Grejen här är att en av Aidans polare ska åka och plugga i London i 8 månader på onsdag, och senare får jag reda på att 15 (inte alla var där) av hans polare ska åka iväg antingen 1 eller 2 år till Australien om en månad så alla var rätt sugna på att festa.

Efter Rush gick vi upp till The Pod, men Aidan, och några mer, orkade inte stå i kön så de drog med mig i en taxi och hem till deras polare Wills hus nära UCD (Dublin University). Här blir det snabbt tydligt att det är överklasskids jag umgås med, (alla är från Blackrock, ett av de finaste områdena) för Wills gaff är rätt så stor och ligger i ett nybyggt fint område. Med Dublins huspriser är gissningen att hans föräldrar har betalat runt 1 miljon Euro för ett hus för honom att bo i medans han går på College. Skönt. Wills pappa är en av Irlands högsta domare tydligen.Will är inte hemma, men en av hans polare som tillfälligt bor hemma hos honom har börjat efterfesten och det droppar in folk konstant fram tills runt 4-5 på natten. Kul grej här är att det väldigt vanligt i deras gäng att byta kläder så fort dom kommer hem på efterfest så alla springer upp och byter om till fotbollströjor och masas sjuka kläder. Många hade ombyteskläder liggande där eftersom det är fest så ofta hos Will. En av killarna har även försökt sig på att introducera en fransk alkoläsk på vin som heter Ice Tropez i Dublin, det gick sådär men han fick iallafall typ 10-15 lådor av drycken så det var det vi drack på festen. Inte så god ska tilläggas. Aidan, kallas tydligen för ”the Snoozer” så han gick och la sig vid typ 2, men jag stannade uppe och festade tills den tog slut nån gång runt 8-9 på den soffan som Will pekat ut att jag kunde sova på. 

Söndagen var buss hem vid 13, kolla fotboll med Daniel, bio efter och sen somna vid 21. Ruggigt kul helg som jag hoppas jag kan göra om nån gång innan jag kommer hem. Har tyvärr inga foton för jag trodde det bara skulle vara en pubutgång, och inte från rugbyn heller, dum som jag är, men nästa gång. Imorgon ska jag träffa Kärstin för en pint eller två och sen på fredag kommer mina föräldrar och hälsar på över helgen. Så det blir sighseeing, turistande och goda restauranger i dagarna tre. Vi hörs och ses.

Slán.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: